skip to Main Content

Uitnodiging: ‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’ – 24 juni 2019

Graag nodigen we je uit voor de manifestatie ‘Industrie in beeld: klimaat en economie in de regio’ in Perscentrum Nieuwspoort op 24 juni 2019. De industrie is een motor voor banen, MKB, onderwijs en onderzoek. Industriële partijen opereren altijd in hun regio en vormen daar banden met overheden, MKB, ROC’s, HBO’s en universiteiten. Het belang van de industrie voor de regio als werkgever is groot. Dat regionale belang willen wij onder de aandacht brengen en vormt daarom de kern van deze middag.

Stakeholders en politiek in gesprek
Circa 100 stakeholders uit politiek, overheid, bedrijfsleven, NGO’s en belangengroepen  gaan in gesprek over de kansen en uitdagingen voor de industrie bij het behalen van de klimaatdoelen met behoud van de economische kracht van de regio. Dit doen we in vijf rondes.

In iedere ronde ligt de focus op een van de vijf industrieclusters in Nederland. Aan de hand van beelden van fotograaf en kunstenaar Jeronimus van Pelt voeren vertegenwoordigers van de industrie, politiek en NGO’s tweegesprekken. Martijn de Greve zal de middag modereren.

In de aanloop naar het evenement zullen wij op het nieuwe nieuws- en informatieportaal www.industrieplein.nl portretten plaatsen van de vijf industrieclusters. Mis het niet en volg ons ook twitterkanaal @industrieplein.nl

De belangrijkste gasten (onder voorbehoud)

  • Dilan Yesilgöz, Tweede Kamerlid VVD
  • Tom van der Lee, Tweede Kamerlid GroenLinks
  • Matthijs Sienot, Tweede Kamerlid D66
  • Ira von Harras, directeur Zeeuwse Milieufederatie
  • Cas König, directeur Groningen Seaports
  • Robert Claasen, directeur Chemelot

Programma
14.30 uur      Inloop
15.00 uur      Moderator Martijn de Greve opent de manifestatie
15.10 uur      Tweegesprekken met stakeholders en Kamerleden aan de hand
van de beelden van Jeronimus van Pelt
16.50 uur      Laat je stem horen, ga in discussie met de sprekers
17.00 uur      Einde, borrel

Meld je aan!
Meld je aan door op de button onderaan deze uitnodiging te klikken. Voor vragen over de manifestatie kun je contact opnemen met Thomas Bolding, 070 3024700 en bolding@pactbv.nl

×Close search
Zoeken