skip to Main Content

Shell vangt de zon

De 128 zonnepanelen op Shell-station Peulwijk Oost aan de A4 renderen de afgelopen maanden goed dankzij het mooie weer. Het vorig jaar geopende station is ontworpen met oog voor energiebesparing en biedt gasten een breed aanbod aan producten en diensten.

Naast de zonnepanelen is het station voorzien van led-verlichting en hoogwaardig isolerend glas. Een warmtepomp in combinatie met een systeem dat warmte terugwint uit oude lucht zorgt voor het juiste klimaat in het station. Klanten kunnen hier bij een tussenstop genieten van een vers broodje of lekkere koffie. Shell Peulwijk-Oost is namelijk uitgerust met een deli2go en een Starbucks Store. En natuurlijk is er gratis WiFi.

Shell heeft de ambitie om meer stations te voorzien van zonnepanelen. Ondertussen wordt gewerkt aan een netwerk van snellaadpunten onder de naam Shell Recharge. Daarnaast lopen er initiatieven voor de uitrol van een netwerk van waterstofstations.

Energietransitie
“We willen graag onze uitstoot verminderen”, zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Enerzijds door de energie-efficiëntie op onze locaties te verbeteren, anderzijds door in nieuwe energieactiviteiten te investeren, zoals in elektrische mobiliteit. Andere voorbeelden van Shell’s bijdrage aan de Nederlandse energietransitie zijn Wind-op-Zee, restwarmte van Shell Pernis en het zonnepark dat momenteel wordt gebouwd bij Shell Moerdijk.”

×Close search
Zoeken