Student

Aardolie is een dankbaar onderwerp voor een verslag of scriptie. Wat zijn de mileueffecten? Hoe groot is de markt van petroleumindustrie? Ga je daarover schrijven, dan is deze site een handige bron.

Deze site heeft betrouwbare cijfers van o.a. het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en beschikt over eigen gegevens van de verkoop van aardolieproducten. Laatstgenoemde gegevens zijn representatief voor de markt als geheel: de leden van de VNPI zijn samen verantwoordelijk voor 99 procent van de productie en 80 procent van de verkoop van aardolieproducten in Nederland. Je kunt ze als Excel-bestand downloaden en met bronvermelding opnemen in een verslag of scriptie. Kijk ook eens in de woordenlijst, waarin we zaken als NOx of biomassa uitleggen. Handig als achtergrondinformatie, voordat je aan de slag gaat. Maar ook goed als bron voor het definiëren van kernwoorden in je verslag.

Wellicht had je nog nooit gehoord van de VNPI, maar onze leden ken je vast: BP Nederland, Esso Nederland, Kuwait Petroleum Nederland, Petroplus International, Shell Nederland, Delek Nederland B.V. en TOTAL Nederland. De meningen die als PDF-document zijn te downloaden, zijn dan ook namens deze organisaties geschreven. Ze kunnen een verfrissende blik geven op de markt en je verslag of scriptie compleet maken.

Wat doet een raffinaderij? (pdf)